Rik Schueler

Motion Graphic Designer

Hi! Mijn naam is Rik Schueler. Ik ben een grafisch ontwerper uit Utrecht die zijn ontwerpen graag in beweging zet.

Showreel,

don’t tell

Ik kan vanalles over mijn werk vertellen, maar ik laat het net zo graag zien.

Dit is mijn laatste showreel en alles wat hierin is te zien is door mijzelf ontworpen, gefilmd, bewerkt en geanimeerd.

Opleidingen

Animation Academy

Maart - Augustus 2020

Reducations

In maart 2020 ben ik gestart aan de Animation Academy bij Reducations. Dit is een opleiding van een half jaar voor een dag in de week en is opgezet vanuit het video en animatiebureau Redrum. Zij zijn gespecialiseerd in video, 2D en 3D animatie en leveren een vaste docent vanuit het werkveld. Daarnaast zullen er gastdocenten uit de filmwereld langskomen en worden er na de opleiding meerdere masterclasses aangeboden. Hierdoor zal deze opleiding een katalysator zijn voor mijn animatie specialisatie.

Communication & Multimedia Design (HBO)

2010 - 2016

Hogeschool Utrecht

Deze HBO opleiding richt zich op het design van media in de breedste zin van het woord. Startend vanaf doelgroeponderzoek, concept en strategie werd elk product uitgewerkt in grofweg de drie mediavormen print, web en video. Daarbij lag de aandacht ook op een crossmediaal kloppend verhaal maken in plaats van losse producten.

Ruimtelijke Presentatie & Communicatie (MBO)

2005 - 2009

Nimeto Utrecht

Hoewel het Nimeto maar een kleine MBO school is heeft deze opleiding de grootste impact op mij gemaakt en heb ik hier de fundering gelegd wat betreft design. De opleiding heeft zowel een analoge als digitale aanpak en richt zich op etaleren, stand design, grafisch ontwerp en de marketing ervan. Daarnaast leggen ze vooral de focus op elementen die op elk gebied van design toepasbaar zijn zoals kleurgebruik, typografie, compositie en verhaal.

Werkervaring

EMG

Maart 2021 - Heden

Audiovisueel Ontwerper bij NOS, Nieuwsuur & Jeugdjournaal

Bij de NOS, Nieuwsuur en het Jeugdjournaal werk ik als ontwerper voor de tv producties. Hierbij ben ik verantwoordelijk voor de invulling van de studioschermen met foto’s, animaties of augmented reality en daarnaast maak ik animaties voor in de reportages.

Rik Schueler

Juni 2017 - Heden

Motion Graphic Designer
.

In de zomer van 2017 ben ik als fulltime zzp grafisch ontwerper aan de slag gegaan en lag de nadruk op print. In de loop van de tijd ben ik daar video en animatie opdrachten bij gaan doen tot het punt dat mijn focus met name op animatie kwam liggen.

MOBGEN

2012 (stage) & 2016 (fulltime)

Motion Graphic Designer

In 2012 liep ik stage bij MogGen, een bedrijf dat apps ontwerpt en ontwikkeld. Ik kwam hier om mij te verdiepen in apps, maar verlegde de focus vrij snel naar uitleganimaties. In 2016 ben ik terug gevraagd voor verschillende motion graphic en illustratie opdrachten.

IBB-Fest

2015 - 2017

Vrijwilliger, Organisator
afdeling Promotie & aankleding

Het IBB-Fest was een gratis festival dat volledig draait op vrijwilligers. In de organisatie was ik verantwoordelijk voor de vormgeving van het festival. Dit zat hem in het ontwerp van het logo en promotie uitingen, maar ook de aankleding van de bars en podia.

CreaBea

2010

Graphic Designer
.

Tussen mijn MBO en HBO in ben ik als grafisch ontwerper gaan werken bij het ontwerpbureau CreaBea. Hier hield ik mij voornamelijk bezig met het ontwerpen van logo’s, huisstijlen, websites en verschillend advertentie materiaal.

Overige werkervaring

Cafe Tilt!

2017 - 2018

Assistent bedrijfsleider

Na zeven jaar parttime werken bij Tivoli was het tijd om hogerop te gaan en ben ik begonnen als fulltime assistent bedrijfsleider bij Café Tilt! Na een aantal weken kreeg de bedrijfsleider een burnout en was deze functie in principe aan mij toegewezen. Het was een interessant en leerzaam jaar, maar oa door beperkte doorgroeimogelijkheden een reden om mij weer volledig in de ontwerp wereld te storten.

.
Het Gegeven Paard

2014 - 2017

Barmedewerker

In de tijd dat ik bij Tivoli werkte heb ik ook bij Grandcafé Het Gegeven Paard achter de bar gestaan. Hier was wat meer ruimte voor persoonlijke aandacht richting de gasten gezien de soort horecazaak dat het is. Daarnaast heeft het ook een vele malen groter assortiment en dus de ruimte om mij te verdiepen in de verschillende producten.

Tivoli Oude Gracht & Tivolivredenburg

2010 - 2017

Barmedewerker & Barhoofd

Sinds het begin van mijn HBO studie ben ik in Utrecht gaan wonen en direct gaan werken als barman bij Tivoli. In de zeven jaar dat ik er werkte ben ik ook doorgegroeid naar de functie van Barhoofd wat vergelijkbaar is met de functie assistent bedrijfsleider. Tijdens concert of dansavonden was ik verantwoordelijk voor het coördineren van de vaak meer dan 20 medewerkers bij de verschillende bars en garderobes.

Contact

Rik Schueler

06-188 33 292
rikschueler@gmail.com